Μοσχάρι στρογγανόφ
Υλικά
700 γραμ. μοσχάρι για κατσαρόλα σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
400 γραμ. μανιτάρια σε φέτες
1 κουταλιά ντοματοπελτές
300 γραμ. ξινή κρέμα γάλακτος (sour cream)
μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βάζετε 2 κουταλιές αλεύρι σε σακουλάκι κουζίνας, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε μέσα το κρέας.
Ανακινείτε καλά, να αλευρωθεί το κρέας, και τινάζετε, να φύγει το επιπλέον αλεύρι.
Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και τηγανίζετε το κρέας, να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Βγάζετε από την κατσαρόλα και αφήνετε στην άκρη.
Ζεσταίνετε ακόμα λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζετε το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, να γίνει διαφανές.
Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε για 1 - 2 λεπτά.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και τηγανίζετε για 3 λεπτά.
Προσθέτετε τον ντοματοπελτέ και το κρέας.
Σιγοβράζετε για 20 - 30 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε, να ενωθούν τα υλικά και να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
Πασπαλίζετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρετε με βρασμένο ρύζι και λαχανικά.