ΕπωνυμίαΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΣΤΑΡΑΣ
Τηλέφωνο/α 2106425949
Κινητό/α 6944366967
Τοποθεσία Αττικής, Αθηναίων, Αθήνα
ΔιεύθυνσηΧαριλάου Τρικούπη 171
Τ.Κ.114 72
Ιστοσελίδα kostaras.gr
This website is online
Email
Εμφάνιση Email
This website is online
ΚατηγορίαΓυναικολόγοι
Δημοσίευση30 Ιουνίου 2015
Προβολές1220
Ο Κωνσταντίνος Ευθ. Κωσταράς είναι μαιευτήρας- γυναικολόγος ειδικευμένος στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και στην ενδοσκοπική χειρουργική.

Γεννήθηκε στη Λαμία. Φοίτησε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Bologna στην Ιταλία απ’όπου έλαβε το πτυχίο του το 1985 με βαθμό 96/110. Κατόπιν κρατικής εξέτασης, στο ίδιο Πανεπιστήμιο, απέκτησε την άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος με βαθμό «άριστα».

Εξειδικεύτηκε αρχικά στη Γυναικολογία, στο ογκολογικό νοσοκομείο «Μεταξά», και εν συνεχεία στη Μαιευτική, στην Α’ Μαιευτική-Γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου «Έλενα Ελ. Βενιζέλoυ».

Απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας του Μαιευτήρα-Γυναικολόγου το 1995. Εκπαιδεύτηκε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων γονιμότητας και τη χρήση του υπερηχογραφήματος στα αντίστοιχα κέντρα του νοσοκομείου «Έλενα Ελ. Βενιζέλου». Επίσης εκπαιδεύτηκε σε θέματα παθολογίας του τραχήλου στο διακεκριμένο «Instituto Tumori Milano» στο Μιλάνο και αργότερα στην ενδοσκοπική/λαπαροσκοπική χειρουργική στο κέντρο αναφοράς «MITU & Endoscopy Centre» του Royal Free Hospital στο Λονδίνο. Είναι συνεργάτης του ΙΑΣΩ από το το 1996 και υπεύθυνος ιατρός του τμήματος Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (IVF) του ίδιου νοσοκομείου από το 1998.

Είναι μέλος των διεθνών επιστημονικών οργανισμών ESHRE, ASRM (Ευρωπαϊκή,Αμερικανική εταιρία Αναπαραγωγής ),της ISFP (Διεθνούς Εταιρίας Διατήρησης της Γονιμότητας) και της SERGS (Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής ). Συμμετέχει στα τακτικά συνέδρια και workshops που διοργανώνουν οι παραπάνω επιστημονικές εταιρίες καθώς και στα “SERONO SYMPOSIA” που αφορούν εξειδικευμένα θέματα αναπαραγωγής.

Το 2005 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «άριστα». Το 2009 συμμετείχε σε εκπαιδευτικά σεμινάρια ρομποτικής χειρουργικής στο Λαϊκό Νοσοκομείο και στο Μιλάνο, στο πλαίσιο της SERGS, και έλαβε τις σχετικές πιστοποιήσεις.

Τα θέματα εξωσωματικής γονιμοποίησης, γυναικολογίας, ενδοσκοπικής χειρουργικής όπως επίσης και της παθολογίας της κυήσεως, είναι τα περιστατικά που συνήθως αντιμετωπίζει.