Αμυγδαλωτά
Υλικά
1 κιλό αμύγδαλα
450 γραμ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλιά σιμιγδάλι
ανθόνερο
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Ασπρίζετε τα αμύγδαλα και τα περνάτε από τη μηχανή που τρίβετε και το παξιμάδι. Προσθέτετε λίγο - λίγο 100 γραμ. ζάχαρη. Δουλεύετε ξεχωριστά σε μια λεκάνη τον κρόκο 1 αυγού και 1 ολόκληρο. Προσθέτετε 350 γραμ. ζάχαρη και τα αμύγδαλα. Δουλεύετε καλά και προσθέτετε το σιμιγδάλι και το ασπράδι του αυγού, χτυπημένα καλά. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, προσθέτετε μερικές σταγόνες ανθόνερο και την πλάθετε σε ο,τι σχήμα θέλετε. Σε μια λαμαρίνα απλώνετε ένα λαδόχαρτο και βάζετε τα αμυγδαλωτά αραιά. Τα βάζετε στον φούρνο. Αφού ροδίσουν, τα ραντίζετε με ανθόνερο και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.