ΕπωνυμίαΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ
Τηλέφωνο/α 2109711119
Κινητό/α 6972273830
Τοποθεσία Αττικής, Δάφνης-Υμηττού, Δάφνη
ΔιεύθυνσηΑΒΕΡΩΦ 15, 17235
Τ.Κ.17235
Ιστοσελίδα www.psycho-therapia.com
Email
Εμφάνιση Email
ΚατηγορίαΨυχολόγοι
Δημοσίευση15 Οκτωβρίου 2013
Προβολές1438
Ξεκίνησε τις σπουδές της το 1992, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, όπου σπούδασε Κοινωνιολογία. Τελειώνοντας τις σπουδές στην κοινωνιολογία, το 1996, ξεκινάει εθελοντική εργασία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στην Μονάδα απεξάρτησης 18 ΑΝΩ, προσπαθώντας να αποκτήσει μια κλινική εμπειρία που θα χρησιμεύσει στην πορεία των σπουδών της. Στην διάρκεια της πενταετούς φοίτησης της εκεί, δουλεύει, παρακολουθεί σεμινάρια πάνω σε διάφορες μεθόδους ψυχοθεραπείας (βιοενέργεια, ανάλυση Χαρακτήρα, Gestalt, Συνδιαλεκτική Ανάλυση, Ψυχόδραμα, Θεραπεία Οικογένειας κ.α.) και ολοκληρώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παροχής Συμβουλευτικής και τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού από την ISO Psychometrica. Παράλληλα προετοιμάζεται για κατατακτήριες εξετάσεις στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας όπου και εισάγεται το 2000 από όπου αποφοίτησε λίγα χρόνια αργότερα και έτσι απέκτησε την άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου. Αφού έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Σωματική Ψυχοθεραπεία το 2002, ξεκινάει εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιπέδου Master στην θεραπεία Gestalt, από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Θεραπείας Gestalt, Berrie Simons.
Ατομική Ψυχοθεραπεία
Ομαδική Ψυχοθεραπεία
Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία
Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Αυθεντικό Παιχνίδι
Εφηβεία
Από το 1999 εξασκεί το επάγγελμα της ψυχοθεραπεύτριας, κάνοντας ατομικές συνεδρίες και ομάδες προεφήβων και εφήβων. Αργότερα ξεκινάει και τις ομάδες ενηλίκων.

Κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων (1998-2000) έχει επίσης εργαστεί σε διοικητική θέση στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, στο Κέντρο αισθητικής και αδυνατίσματος NEW DAY κάνοντας ψυχολογική υποστήριξη στα μέλη του κέντρου στην προσπάθεια αδυνατίσματος, ενώ έχει δώσει διαλέξεις πάνω στο ίδιο αντικείμενο στο K.E.K Χαλκίδας.

Το 2001 ξεκινάει μια συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου οργανώνει και οδηγεί εργαστήρια Συμβουλευτικής Φοιτητών πάνω σε θέματα εκπαιδευτικά, καριέρας, προσωπικά. Αργότερα κάνει και ατομική συμβουλευτική. Η συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ολοκληρώνεται τον Μάιο του 2007 όπου για τα δύο τελευταία χρόνια είχε την θέση της Αρμόδιας Ενημέρωσης Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής φοιτητών σε θέματα εκπαιδευτικά, επαγγελματικά, προσωπικά. Το 2007 για έξι μήνες απασχολείται στο Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και Εκπαίδευσης ως ψυχολόγος εφήβων.