Μόνικα Μπελούτσι
30 Σεπτεμβρίου το 1964 γεννήθηκε η Ιταλική - Θεά Μόνικα Μπελούτσι. Αυτή η εκπληκτική γυναίκα, που είναι τώρα πάνω από 40, εξακολουθεί να τρελαίνει τους άντρες αλλά και πολλές γυναίκες. Την θαυμάζουν, την ζηλεύουν, θέλουν να της μοιάσουν, την μισούν και την λατρεύουν. Είναι τόσο ασυνήθιστη. Πάντα σοβαρή και μυστικοπαθής, «γυναίκα μυστήριο» για την οποία όχι απλά συζητούν αλλά έχει γίνει και θρύλους.

Φυσικά, δεν είναι όλα αυτά που λέγονται αλήθεια, σχετικά με την εντυπωσιακή και ταλαντούχα μοντέλο και ηθοποιό, που έπαιξε σε πολλές εκπληκτικές ταινίες. Υπάρχουν μερικά πράγματα για την πασίγνωστη ηθοποιό τα οποία δεν είναι και πολύ γνωστά.

1: Γιατί μια συνηθισμένη Ιταλίδα κοπελίτσα επέλεξε τη καριέρα μοντέλου?
Η Μόνικα μεγάλωσε σε μια ιταλική όχι πλούσια οικογένεια. Από την παιδική ηλικία υπέφερε αρκετά λόγω της έντονης εμφάνισής της. Οι άνδρες την κυνήγησαν παντού: στο σχολείο, στα καταστήματα, στην λαϊκή (όπου την έστελναν οι γονείς την Κυριακή). Η όμορφη κοπέλα δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί την κοιτούσαν τόσο επίμονα οι άνδρες, ενώ οι γυναίκες τους την ζήλευαν και δεν έλειψαν αρκετές φορές χυδαία σχόλια και προσβολές προς το μέρος της. Έτσι το όμορφο κορίτσι γύριζε στο σπίτι με δάκρυα στα μάτια. "Ο κόσμος είναι κακός και ζηλιάρης, δεν χρειάζεται να κλαις για αυτό .." την παρηγορούσε ο πατέρας της.
Όταν η Μόνικα έγινε 17 ετών άφησε την οικογένειά της και μετακόμισε στην Περούτζια, όπου επρόκειτο να εκπαιδευτεί στον τομέα της νομολογίας και να βρει μια δουλειά. Ωστόσο, τα χρήματα για την εκμάθηση δεν έφταναν και η Μπελούτσι αναγκάστηκε να δουλέψει σε μια ταβέρνα ως σερβιτόρα. Αλλά δεν ήταν γραφτό επειδή και εδώ οι άνδρες κυριολεκτικά την κυνηγούσαν και οι γυναίκες τους δημιουργούσαν φασαρίες μέσα στο μαγαζί. Για αυτό την Μόνικα απέλυσαν. Αυτό που επαναλήφθηκε και στα επόμενα 3 εστιατόρια που πήγε να δουλέψει. Βρισκόμενη στα πρόθυρα της απελπισίας η Μόνικα θυμήθηκε έναν άνδρα (εκπρόσωπο πρακτορείου μόντελινγκ «Elite»), τον οποίο γνώρισε νωρίτερα όταν δούλευε σερβιτόρα. Η Μπελούτσι χωρίς δισταγμό συμφώνησε να κερδίσει χρήματα από την εμφάνισή της, όπως αυτός της είχε προτείνει νωρίτερα. Έτσι ξεκίνησε η καριέρα της απαράμιλλης μοντέλου με καφέ μάτια.

2: Η Μόνικα στην ζωή και στην τηλεόραση
Όταν η καριέρα της είχε ταχεία ανάπτυξη την κάλεσαν στην τηλεόραση. Είχε μείνει έκπληκτη η Μόνικα όταν, βλέποντας το βίντεο, αντί να αντικρίσει μια μελαχρινή σέξι κοπέλα, είδε μια κοπέλα με άτονα μάτια και αδέξιες κινήσεις. Και τότε η Μπελούτσι αποφάσισε ότι εκτός από την ομορφιά, της χρειάζεται χρόνος για να μάθει τους κανόνες συμπεριφοράς στην τηλεόραση. Διαφορετικά, παρά την εμφάνισή της, η ομορφιά θα φαίνονταν ανόητη και γελοία.

3: Προβλήματα στις ταινίες
Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η έντονη ιταλική προφορά του κοριτσιού ήταν μεγάλο πρόβλημα. Σκηνοθέτες φοβόντουσαν να της δίνουν πρωταγωνιστικούς ρόλους όπου είχε πολλούς διαλόγους.

4: Έρωτας όχι με την πρώτη ματιά
Όταν ο Βενσάν Κασέλ και η Μπελούτσι συναντήθηκαν για πρώτη φορά, μεταξύ τους δεν φούντωσαν όμορφα και έντονα συναισθήματα. Ο Κασέλ την επέκρινε συνεχώς και για αυτό η Μόνικα θύμωνε πολύ.
Της έλεγε: "Νομίζεις ότι η εμφάνιση είναι τα πάντα. Με τα χείλη και το στήθος που έχεις μπορείς να μην εργάζεσαι αλλά απλά να κάθεσαι και να χαμογελάς κερδίζοντας χρήματα. Γιατί νομίζεις ότι είσαι μεγάλη ηθοποιός?"

5: Ασύμβατοι με την ομορφιά ρόλοι
Εκτός από τις καλλονές που κατακτούν τις καρδιές των ανδρών, της πρόσφεραν να παίξει ρόλους που δεν έχουν καμία σχέση με την ομορφιά της. Αντί να παίζει την βασίλισσα και την θεά όπως στην ταινία «Asterix & Obelix: Mission Cleopatra» που την λατρεύουν οι πιστοί, έπαιζε ρόλους γυναικών άμοιρων και προσβεβλημένων. Μια έπαιξε στην ταινία «Malena» την κυρία με ξυρισμένο κεφάλι την οποία λιθοβολούσαν, μια στην ταινία «Irreversible» όπου ο βιαστής μετά από την σκηνή βιασμού χτύπαγε το κεφάλι του θύματος στην άσφαλτο.

6: Η Μπελούτσι δεν θέλει να βλέπει τις ταινίες της
Η Μόνικα ανέκαθεν θεωρεί πως τίποτα στη Γη δε διαρκεί για πάντα. Φοβάται τα γεράματα και προτιμά να μην κοιτάει πίσω στο χρόνο και να κλαίει με τις παλιές φωτογραφίες όπου φαίνεται φρέσκια και νέα. Σε μια συνέντευξη στο περιοδικό VOGUE η ηθοποιός ομολόγησε:
Για τίποτα στον κόσμο δεν θα ήθελα να γίνω και πάλι 20 χρονών. Τώρα είμαι πολύ πιο ευτυχισμένοι από ότι τότε, επειδή σε μικρή ηλικία δεν γνωρίζουμε ακόμα τον εαυτό μας, προσπαθώντας να καταλάβουμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε, υποφέρουμε από αυτο-αμφιβολία. Τώρα ξέρω ακριβώς τι χρειάζομαι, και ποια είναι αυτά χωρίς τα οποία μπορώ να ζήσω. Όταν γεράσω προτιμώ να βλέπω τα παιδιά μου παρά τις ταινίες μου.

7: Τα ταλέντα της ηθοποιού
Εκτός από την ομορφιά μιλάει τέσσερις γλώσσες και μαγειρεύει τέλεια.

Asterix & Obelix: Mission Cleopatra