ΕπωνυμίαΚινητές τουαλέτες - Chemical Toilets Gr
Τηλέφωνο/α 2108062071
Τοποθεσία Αττικής, Αθηναίων, Αθήνα
ΔιεύθυνσηΑμφιπόλεως 38
Τ.Κ.11855
Ιστοσελίδα www.chemical-toilets.gr
Email
Εμφάνιση Email
ΚατηγορίαΧημικές τουαλέτες
Δημοσίευση15 Σεπτεμβρίου 2014
Προβολές3068
Oι χημικές τουαλέτες είναι φορητές τουαλέτες που τοποθετούνται σε χώρους συγκέντρωσης ανθρώπων, εσωτερικούς ή υπαίθριους, εκεί που δεν υπάρχει μόνιμο δίκτυο ύδρευσης ή αποχέτευσης ή εκεί που οι μόνιμες εγκαταστάσεις δεν επαρκούν για τον αριθμό των συγκεντρωμένων. Στις περιπτώσεις αυτές, ο αριθμός των τουαλετών που απαιτούνται εξαρτάται από τον αριθμό των συγκεντρωμένων και από το λόγο για τον οποίο έχουν συγκεντρωθεί.

Τα παλαιότερα χρόνια η χρήση χημικών τουαλετών εθεωρείτο πολυτέλεια με αποτέλεσμα οι τιμές για ενοικίαση να είναι πολύ υψηλές. Τα τελευταία χρόνια όμως οι νοοτροπίες σε τέτοια θέματα έχει αλλάξει ριζικά. Η οικολογική ευαισθησία και ο σεβασμός στο περιβάλλον, όπως και η προσωπική υγιεινή και η αίσθηση του πολιτισμού και της αξιοπρέπειας, έχουν μετατρέψει την πολυτέλεια σε αναγκαιότητα. Έτσι, η χρήση φορητών τουαλετών έχει επεκταθεί με αποτέλεσμα πολλοί προμηθευτές και πάροχοι αντίστοιχων υπηρεσιών να έχουν εμφανιστεί στην αγορά και οι τιμές να έχουν μειωθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Τι δουλειά κάνει όμως η χημική τουαλέτα και γιατί είναι τόσο σημαντική για την υγεία και το περιβάλλον; Η χημική τουαλέτα είναι μια φορητή τουαλέτα που αξιοποιεί τις ιδιότητες ειδικών βακτηριδίων που έχουν δημιουργηθεί στα εργαστήρια, ώστε να εξουδετερώνει πλήρως τις οσμές από τα αέρια των λυμάτων. Τα αέρια αυτά είναι το μεθάνιο, το υδρόθειο και η αμμωνία. Η επέμβαση αυτή δίνει τη δυνατότητα στις φορητές τουαλέτες να αποθηκεύουν τα λύματα για κάποιο διάστημα μέχρι και 10 ημέρες, πριν αδειάσουν σε ειδικούς χώρους απόρριψης και ανακύκλωσης λυμάτων.

Χημικές τουαλέτες για γάμους και άλλες υπαίθριες εκδηλώσεις

Χώροι και περιπτώσεις στα οποία προκύπτει ανάγκη χρήσης φορητών τουαλετών είναι πάρκα, πλατείες, κάμπινγκ, παραλίες, παρκινγκ εθνικών οδών, λαϊκές αγορές, αθλητικές εγκαταστάσεις, αθλητικές διοργανώσεις, συναυλίες, εκθέσεις, διάφορες εκδηλώσεις, εργοτάξια, αρχαιολογικοί χώροι, λιμάνια, στρατιωτικές ασκήσεις, εμποροπανηγύρεις, καταυλισμοί εκτάκτων καταστάσεων, υπαίθριοι χώροι εστίασης και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Για κάθε ξεχωριστή περίπτωση από αυτές επιλέγεται ο κατάλληλος τύπος φορητής τουαλέτας για να καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες και στον κατάλληλο αριθμό για να επαρκούν στα άτομα που συγκεντρώνονται εκεί.

Έτσι, άλλος τύπος τουαλέτας θα χρησιμοποιηθεί σε μια λαϊκή αγορά, διαφορετικός σε μια αθλητική διοργάνωση και διαφορετικός στη δεξίωση ενός γάμου. Επίσης η φορητή τουαλέτα που ταιριάζει σε ένα πάρκο είναι διαφορετική από αυτή που χρησιμοποιείται στον υπαίθριο χώρο ενός εκθεσιακού κέντρου. Στις περιπτώσεις αυτές, σημασία έχει και το χρώμα, για το λόγο αυτό οι χημικές τουαλέτες παράγονται σε διάφορα χρώματα για να ταιριάζουν στον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο θα λειτουργήσουν. Για παράδειγμα, το χρώμα μιας χημικής τουαλέτας που βρίσκεται σε ένα δασικό πάρκο περιλαμβάνει πράσινο ή καφέ χρώμα, ενώ η αντίστοιχη χημική τουαλέτα για δεξίωση γάμου θα ταίριαζε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο να είναι λευκού χρώματος.

Οι συγκεκριμένες ανάγκες έχουν δημιουργήσει συγκεκριμένους τύπους φορητών τουαλετών καθένας από τους οποίους ικανοποιεί αυτές τις ανάγκες. Έτσι υπάρχουν τύποι χημικών τουαλετών από τους απλούστερους που περιλαμβάνουν μόνο μια απλή λεκάνη ευρωπαϊκού ή τούρκικου τύπου μέχρι τους πιο σύνθετους πολυτελούς κατασκευής και τους πιο ειδικούς για ΑΜΕΑ. Μπορούμε δηλαδή να ξεχωρίσουμε τους παρακάτω βασικούς τύπους:

1. Φορητές τουαλέτες απλού τύπου (standard)
2. Φορητές τουαλέτες με επιπλέον παροχές (VIP)
3. Φορητές τουαλέτες πολυτελούς κατασκευής (Executive)
4. Φορητές τουαλέτες για άτομα περιορισμένης κινητικότητας (ΑΜΕΑ)

Εκτός από τις χημικές τουαλέτες, υπάρχει και παρελκόμενος βοηθητικός εξοπλισμός που συνδυάζεται ή συμπληρώνει τις φορητές τουαλέτες. Τέτοιος εξοπλισμός είναι:
1. Φορητοί ουρητήρες (Portable urinals)
2. Φορητοί νιπτήρες (Portable Sink)
3. Φορητές ντουζιέρες (Shower)

Μέσα στον εξοπλισμό και τα βασικά χαρακτηριστικά των χημικών τουαλετών περιλαμβάνονται, λεκάνες ευρωπαϊκές ή τούρκικες, καζανάκι με χειραντλία ή ποδαντλία, αντλία υγρού σαπουνιού, χαρτοπετσετοθήκη, βάση για χαρτί υγείας, ραφάκι για προσωπικά είδη, κρεμάστρα ρούχων, πόρτα με κλειδαριά, σύστημα εξαερισμού, δεξαμενή λυμάτων, οροφή για φυσικό φωτισμό, σύστημα ΑΠΕ για ηλεκτροφωτισμό τη νύχτα. Επίσης στα χαρακτηριστικά των χημικών τουαλετών περιλαμβάνονται, μοντέρνος σχεδιασμός για επιφάνειες εύκολα καθαριζόμενες, ανθεκτική και αντιολισθητική βάση.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, η προμήθεια των χημικών τουαλετών γίνεται μέσω ενοικίασης. Οι τιμές τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά συμφέρουσες και οι εταιρίες παροχής υπηρεσιών ενοικίασης καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η χημική τουαλέτα να εξασφαλίζει άνεση και ασφάλεια από θέμα σωματικής ακεραιότητας και υγιεινής. Τα συμβόλαια που οι εταιρίες αυτές διαθέτουν, περιλαμβάνουν εκτός από την μεταφορά και εγκατάσταση, τον τακτικό καθαρισμό και την απολύμανση των φορητών τουαλετών. Η απολύμανση αυτή αφορά αφενός τις εσωτερικές επιφάνειες της καμπίνας και αφετέρου τη δεξαμενή των λυμάτων. Για την απολύμανση χρησιμοποιούνται χημικά υγρά τα οποία πρέπει να είναι κατά το δυνατόν οικολογικά, να σέβονται δηλαδή το περιβάλλον, και επίσης να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην απόρριψη των χημικών ώστε να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Η απάντηση στον κίνδυνο της μόλυνσης του περιβάλλοντος, από τα υγρά των φορητών τουαλετών, δίνεται με τις βιολογικές τουαλέτες, οι οποίες με τη χρήση του οξυγόνου και κάποιων φυσικών μεθόδων, επιτυγχάνουν την φυσική διάσπαση των λυμάτων, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς. Είναι γεγονός ότι αυτή η αργή διαδικασία γενικώς δεν προτιμάται, σε κάθε περίπτωση όμως είναι η προτιμότερη για χημικές τουαλέτες, αν οι στόχοι που θέτονται γενικότερα δεν είναι βραχυπρόθεσμοι αλλά μακροπρόθεσμοι και σαφώς θέτουν τις βάσεις για τον περιορισμό της καταστροφής του πλανήτη μας.

Οι χημικές τουαλέτες - φορητές τουαλέτες που σας προτείνουμε παραπάνω εξυπηρετούν τις ανάγκες για κάθε εκδήλωση που θέλει να τηρεί τους αυστηρούς όρους υγιεινής. Τέτοιο χώροι είναι οι κατασκηνώσεις, στρατώνες, εργοτάξια, χώροι λαϊκών αγορών, χώροι συναυλιών, εγκαταστάσεις αθλητικών διοργανώσεων, καταυλισμούς, κάμπινγκ κ.α.