ΕπωνυμίαΠΑΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ.
Τηλέφωνο/α 2104117140
Κινητό/α 6974171449
Τοποθεσία Αττικής, Πειραιώς, Πειραιάς
ΔιεύθυνσηΥψηλάντου 153Β, Πειραιάς, 18535
Ιστοσελίδα www.animavita.gr
Email
Εμφάνιση Email
ΚατηγορίαΨυχολόγοι
Δημοσίευση02 Ιουλίου 2013
Προβολές1302
Το Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης Anima Vita ιδρύθηκε το 1994 με στόχο να προάγει το δικαίωμα στην ποιότητα ζωής. Παρέχει υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Η πρότασή μας, ψυχοθεραπεία ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης, ατομικής ή ομαδικής, αποσκοπεί στη γνώση και κατανόηση του εαυτού μας. Το προαιώνιο ζητούμενο οικοδόμημα της επίγνωσης του εαυτού, το γνώθι σαυτόν, που συνέλαβε ο Πλάτωνας, και ρηματοποίησε, διερεύνησε και το έκανε επιστήμη ο Φρόιντ, αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για μια ποιοτική ζωή, γνωρίζοντας ότι η ζωή δεν είναι μια ευθεία γραμμή χωρίς καμπύλες, αλλά σπαρμένη με εμπόδια μικρά ή μεγάλα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά μας.

Ο κλινικός ψυχολόγος Νικόλαος Γ. Πάχος, επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Ψυχολογικής Υποστήριξης Anima vita, και οι συνεργάτες του σας καλούν να δείτε κάτω από άλλο πρίσμα, με άλλα μάτια, με διαφορετική άποψη τη ζωή και τις δυσκολίες της .
Ο Νικόλαος Γ. Πάχος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Από το 1977 έως το1987 έζησε στη Γαλλία. Εκεί, σπούδασε στο Universite Lyon ΙΙ, στο τμήμα Ψυχολογίας και Κοινωνικών Επιστημών και απέκτησε κλινική εμπειρία στο Hopital de Vinatier. Από το 1987 έως το 1989 υπηρέτησε ως ψυχολόγος στο Υγειονομικό Σώμα του Ελληνικού Στρατού.
Συνεργάστηκε σε προγράμματα αποασυλοποίησης, δίδαξε Ψυχολογία σε Τεχνικά Επαγγελματικά Λύκεια και ιδιωτικά Κολέγια, ασχολήθηκε με την οργάνωση και το συντονισμό Σχολών Γονέων.
Από το 1994 έχει ιδρύσει το Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης "Anima Vita" στο χώρο του οποίου παρέχει υπηρεσίες σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο, εκπονεί και υλοποιεί σεμινάρια με επίκεντρο τον άνθρωπο.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:
Ατομική ψυχοθεραπεία, ομαδική ψυχοθεραπεία, βιωματικά σεμινάρια, μαθήματα ζωής, μύθοι και ψυχανάλυση, θεατρικό παιχνίδι ενηλίκων, θεατρική ομάδα. Δημιουργική έκφραση για παιδιά. Ψυχανάλυση και κινηματογράφος.