1/2 κιλού φύλλο μπακλαβά
1 κιλό τυρί φέτα σκληρή
10 αυγά
βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

Σε λεκανίτσα λιώνουμε το τυρί να γίνει σαν χοντροκομμένος τραχανάς. Χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και τα ρίχνουμε στο τυρί. Τα ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε μέτριο προς το μεγάλο ταψί, το βουτυρώνουμε και στρώνουμε 3 φύλλα, αλείφοντας τα με βούτυρο. Με ένα κουταλάκι ρίχνουμε από τη γέμιση στην επιφάνεια του φύλλου. Τοποθετούμε άλλο φύλλο, το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε πάλι λίγη γέμιση. Βάζουμε άλλο φύλλο, το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε γέμιση. Εξακολουθούμε έτσι μέχρι που τελειώσουν τα φύλλα και γέμιση, βάζουμε τέλος 2-3 φύλλα, τα ραντίζουμε με βούτυρο, κόβουμε γύρω-γύρω όσα περισσεύουν, χαράζουμε την επιφάνεια με μυτερό μαχαιράκι ελαφρά σε λουρίδες, τη ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο επί 45 λεπτά της ώρας. Την κόβουμε σε τετράγωνα η μπακλαβωτά τεμάχια και τη σερβίρουμε ζεστή.

Η πίτα αυτή πρέπει να γίνεται λεπτή, πάχους περίπου 2 δαχτύλων.
Το φύλλο, καλό είναι να ανοίγεται στο σπίτι. (Αλεύρι, νερό χλιαρό και λίγο αλάτι).